Muszę się do czegoś przyznać...Nie przepadam za awokado. Jednak pod tą postacią wręcz uwielbiam.
1 awokado (miękkie)
0,5 opakowania sera feta (ok. 100 g)
sok z ćwiartki cytryny
ok 2-3 ząbki czosnku
pieprz
kiełki do dekoracji i smaku
Awokado przekrajamy na pół, przekręcamy. Miąższ wydrążamy łyżeczką (awokado powinno być miękkie, np. w Biedronce niektóre są tak nawet oznakowane). Wkładamy prosto do pojemnika od blendera albo miseczki. Następnie wkruszamy fetę, odrobinę pieprzymy, wyciskamy sok z cytryny i przeciskamy przez praskę czosnek. Wszystko to razem blendujemy.W przypadku braku blendera można posiłkować się widelcem. Próbujemy, doprawiamy do smaku i gotowe! Propozycja podania na zdjęciach Mogą to być kiełki, koperek, pietruszka albo inne dodatki. Co kto lubi.
Polecam.