skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Strona główna
  • Kontakt
  • Menu

Gotowanie wg Marty

Blog o dość popularnej tematyce czyli o jedzeniu. Zapraszam

Karkówka po żydowsku

12:25 | Publish by Marta

Składniki:
1 kg karkówki
1 kg pieczarek
5 cebul
3 ogórki korniszone
1 szkl wody z ogórków
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
2 łyżeczki łagodnego keczupu
sól, pieprz, majeranek
mąka pszenna

Przygotowanie:
Karkówkę kroimy na plastry,  solimy, pieprzymy, obficie posypujemy majerankiem i odstawiamy na 1 godz. do lodówki. Następnie obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju. Cebulę kroimy w talarki i smażymy, najlepiej na tym samym tłuszczu na którym wcześniej było smażone mięso. Pieczarki kroimy w półplasterki i też smażymy (Nie wylewamy wody tylko wlewamy do naczynia). Składniki należy układać warstwami w naczyniu żaroodpornym:

1. karkówka
2. pieczarki
3. cebula
4. pokrojone w drobną kostkę ogórki

Następnie przygotowujemy zalewę z wody z ogórków, przecieru pomidorowego i keczupu. Doprawiamy trochę solą i pieprzem. Pieczemy ok. 1 godz. w 180 - 200 stopniach.
I gotowe:)


zBLOGowani.pl

Etykiety: Dania główne, Dania mięsne 0 komentarze
0 Responses

« Nowszy post Starszy post »
Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom)

Popularne

  • Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, pieczarkami i papryką
  • Tarta z borówkami (mrożonymi)
  • Kapusta zasmażana z kotletem schabowym i młodymi ziemniakami
  • Szaszłyki z grilla (nawet elektrycznego)
  • Zapiekana ryba w sosie śmietanowym z pieczarkami
  • Pomidory z mozzarellą
  • Menu przystawek
  • Krakersy z twarożkiem

Flyb

FlyB - Kulinaria

Mikser kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Przepisy na?

Przepisy Na - katalog Kulinarny

odszukaj.com

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Nie kradnij

AkcAja: Nie kradnij zdjęć!

Rondel

rondel

a dupa rośnie

Baza przepisów kulinarnych

Lubisz to?

Filmowe ciasteczko / Gotowanie wg. Marty

Szukaj na tym blogu

Etykiety

Dania główne Dania bezmięsne Na kolację Przystawki szybkie danie Desery Dania mięsne Obiad warzywa Zupy sosy Sałatki makaron wege zapiekanki fit Boże Narodzenie Menu Ryby sery Na śniadanie bez pieczenia drób coś słodkiego na zimę Ciastka Grzyby jajka kurczak mrożonki papryka ser feta ziemniaki śledzie Wielkanoc brokuły jabłka marchewkowe ryż szpinak zupa krem Inne bezglutenowe fasolka szparagowa mielone orientalny smak pieczarki rukola Halloween Offtopic Pstrąg danie chińskie golonka gotowana golonka pieczona golonka w piwie kapusta zasmażana kiełki liście buraków ogórki pasta kanapkowa przetwory rogaliki torty łosoś

O mnie

Marta
Wyświetl mój pełny profil

Kontakt

e-mail: marta.oln1@gmail.com

Subskrybuj mnie

Posty
Atom
Posty
Komentarze
Atom
Komentarze

Wyświetlenia

Archiwum

  • ►  2019 (1)
    • ►  listopada (1)
  • ►  2018 (7)
    • ►  lutego (1)
    • ►  stycznia (6)
  • ►  2017 (14)
    • ►  listopada (2)
    • ►  września (2)
    • ►  sierpnia (1)
    • ►  lipca (1)
    • ►  maja (4)
    • ►  marca (1)
    • ►  lutego (3)
  • ►  2016 (16)
    • ►  grudnia (3)
    • ►  listopada (4)
    • ►  października (4)
    • ►  lipca (2)
    • ►  kwietnia (2)
    • ►  stycznia (1)
  • ►  2015 (41)
    • ►  listopada (1)
    • ►  października (1)
    • ►  sierpnia (8)
    • ►  lipca (1)
    • ►  czerwca (1)
    • ►  maja (4)
    • ►  kwietnia (13)
    • ►  marca (5)
    • ►  lutego (6)
    • ►  stycznia (1)
  • ▼  2014 (23)
    • ▼  grudnia (5)
      • Ryba po grecku
      • Śledzie na słodko
      • Karkówka po żydowsku
      • Rolada szpinakowa z łososiem
      • Smażony bakłażan
    • ►  listopada (5)
    • ►  października (3)
    • ►  czerwca (3)
    • ►  kwietnia (2)
    • ►  marca (3)
    • ►  lutego (2)
  • ►  2013 (13)
    • ►  października (1)
    • ►  kwietnia (3)
    • ►  marca (5)
    • ►  stycznia (4)
  • ►  2012 (26)
    • ►  października (2)
    • ►  września (4)
    • ►  sierpnia (4)
    • ►  lipca (4)
    • ►  czerwca (12)
Copyright (c) 2013 Gotowanie wg Marty.