skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Strona główna
  • Kontakt
  • Menu

Gotowanie wg Marty

Blog o dość popularnej tematyce czyli o jedzeniu. Zapraszam

Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

13:40 | Publish by Marta

Jest kilka takich potraw w domu, które można nazwać "kultowymi". Wśród nich miejsce na podium zajmuje na pewno kotlet schabowy i mielony. Oba lubię. Moje zdanie podziela chyba większość niewegetariańskiego społeczeństwa. Tylko, że czasami mamy, a przynajmniej ja, ochotę na odrobinkę szaleństwa. I właśnie takim małym szaleństwem są podrasowanie mielone. Z nadzieniem w środku.


Składniki(podane ilości są orientacyjne ponieważ zawsze robię je "na oko"):

0,5 - 0,8 kg mięsa mielonego z szynki, łopatki czy innej części wieprzowiny
1 pszenna bułka - może być czerstwa
2 łyżki bułki tartej
2 jajka
1 średniej wielkości cebula
2 ząbki czosnku
1/3 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka soli
8-10 pieczarek
olej do smażenia


Przygotowanie:
Mięso na kotlety mielone przygotowujemy standardowo. Czyli zaczynamy od namoczenia bułki. Mięso wraz jajkiem, drobno pokrojoną cebulką, posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przypawamy dokładnie mieszamy. (mięso powinno się spróbować surowe, odpowiednia ilość soli jest wtedy próbując je wydaje nam się leciutko przesolone) Pieczarki drobniutko kroimy i podsmażamy na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu, solą i pieprzem. Farsz powinien nam trochę przestygnąć.
Z mięsa formujemy spore placki, wkładamy do środka taką ilość farszu jaką się da, zawijamy i smażymy na wolnym ogniu. 



Etykiety: Dania główne, Dania mięsne, Grzyby, jajka, mielone 0 komentarze
0 Responses

« Nowszy post Starszy post »
Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom)

Popularne

  • Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, pieczarkami i papryką
  • Tarta z borówkami (mrożonymi)
  • Kapusta zasmażana z kotletem schabowym i młodymi ziemniakami
  • Szaszłyki z grilla (nawet elektrycznego)
  • Zapiekana ryba w sosie śmietanowym z pieczarkami
  • Pomidory z mozzarellą
  • Menu przystawek
  • Krakersy z twarożkiem

Flyb

FlyB - Kulinaria

Mikser kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Przepisy na?

Przepisy Na - katalog Kulinarny

odszukaj.com

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Nie kradnij

AkcAja: Nie kradnij zdjęć!

Rondel

rondel

a dupa rośnie

Baza przepisów kulinarnych

Lubisz to?

Filmowe ciasteczko / Gotowanie wg. Marty

Szukaj na tym blogu

Etykiety

Dania główne Dania bezmięsne Na kolację Przystawki szybkie danie Desery Dania mięsne Obiad warzywa Zupy sosy Sałatki makaron wege zapiekanki fit Boże Narodzenie Menu Ryby sery Na śniadanie bez pieczenia drób coś słodkiego na zimę Ciastka Grzyby jajka kurczak mrożonki papryka ser feta ziemniaki śledzie Wielkanoc brokuły jabłka marchewkowe ryż szpinak zupa krem Inne bezglutenowe fasolka szparagowa mielone orientalny smak pieczarki rukola Halloween Offtopic Pstrąg danie chińskie golonka gotowana golonka pieczona golonka w piwie kapusta zasmażana kiełki liście buraków ogórki pasta kanapkowa przetwory rogaliki torty łosoś

O mnie

Marta
Wyświetl mój pełny profil

Kontakt

e-mail: marta.oln1@gmail.com

Subskrybuj mnie

Posty
Atom
Posty
Komentarze
Atom
Komentarze

Wyświetlenia

Archiwum

  • ►  2019 (1)
    • ►  listopada (1)
  • ►  2018 (7)
    • ►  lutego (1)
    • ►  stycznia (6)
  • ►  2017 (14)
    • ►  listopada (2)
    • ►  września (2)
    • ►  sierpnia (1)
    • ►  lipca (1)
    • ►  maja (4)
    • ►  marca (1)
    • ►  lutego (3)
  • ▼  2016 (16)
    • ▼  grudnia (3)
      • Kotlety mielone nadziewane pieczarkami
      • Zapiekana ryba w sosie śmietanowym z pieczarkami
      • Fasolka szparagowa z sosem vinegret - sos do wszys...
    • ►  listopada (4)
    • ►  października (4)
    • ►  lipca (2)
    • ►  kwietnia (2)
    • ►  stycznia (1)
  • ►  2015 (41)
    • ►  listopada (1)
    • ►  października (1)
    • ►  sierpnia (8)
    • ►  lipca (1)
    • ►  czerwca (1)
    • ►  maja (4)
    • ►  kwietnia (13)
    • ►  marca (5)
    • ►  lutego (6)
    • ►  stycznia (1)
  • ►  2014 (23)
    • ►  grudnia (5)
    • ►  listopada (5)
    • ►  października (3)
    • ►  czerwca (3)
    • ►  kwietnia (2)
    • ►  marca (3)
    • ►  lutego (2)
  • ►  2013 (13)
    • ►  października (1)
    • ►  kwietnia (3)
    • ►  marca (5)
    • ►  stycznia (4)
  • ►  2012 (26)
    • ►  października (2)
    • ►  września (4)
    • ►  sierpnia (4)
    • ►  lipca (4)
    • ►  czerwca (12)
Copyright (c) 2013 Gotowanie wg Marty.