Składniki:
1 opakowanie dowolnej mieszanki warzyw na patelnię
2 świeże wypatroszone pstrągi
1 cytryna
mąka do obtoczenia ryby
przyprawa do ryb
oliwa lub masło klarowane do smażenia warzyw
Przygotowanie:
Na początku oczyszczamy rybę z łusek i wnętrzności jeżeli takie posiada, pozbawiamy ją głowy.(Jeżeli w całości nie mieści się nam na patelni to kroimy ją w poprzek na pół. Umytą osuszamy papierowym ręcznikiem, posypujemy z każdej strony i od środka przyprawą do ryb, skrapiamy lekko cytryną, obtaczamy rybę w mące i smażymy na gorącym oleju. W tym czasie na drugiej patelni przygotowujemy warzywa według przepisu.
Usmażoną z obu stron na złoto rybę wykładamy na papierowy ręcznik a następnie przekładamy na talerz razem z warzywami. Czas przygotowania takiego obiadu to ok 15 minut. Smacznego.