Składniki:
1 kg karkówki
1 kg pieczarek
5 cebul
3 ogórki korniszone
1 szkl wody z ogórków
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
2 łyżeczki łagodnego keczupu
sól, pieprz, majeranek
mąka pszenna
Przygotowanie:
Karkówkę kroimy na plastry, solimy, pieprzymy, obficie posypujemy majerankiem i odstawiamy na 1 godz. do lodówki. Następnie obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju. Cebulę kroimy w talarki i smażymy, najlepiej na tym samym tłuszczu na którym wcześniej było smażone mięso. Pieczarki kroimy w półplasterki i też smażymy (Nie wylewamy wody tylko wlewamy do naczynia). Składniki należy układać warstwami w naczyniu żaroodpornym:
2. pieczarki
3. cebula
4. pokrojone w drobną kostkę ogórki
Następnie przygotowujemy zalewę z wody z ogórków, przecieru pomidorowego i keczupu. Doprawiamy trochę solą i pieprzem. Pieczemy ok. 1 godz. w 180 - 200 stopniach.
I gotowe:)