Idealny jako dodatek do dań głównych albo samodzielna przekąska.
Podstawowy składnik to oczywiście bakłażan:) Wybieramy najlepiej niezbyt duże, nie przerośnięte.
Składniki:
1 bakłażan
2 jajka
mąka pszenna i bułka tarta do obtoczenia
vegeta /sól, pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
Umytego bakłażana razem ze skórką kroimy na plastry, solimy z każdej strony i odkładamy na talerz na ok. 10-15 minut. Na bakłażanie powstaje wtedy coś na kształt rosy. Następnie odsączamy plastry papierowym ręcznikiem. Pozostałe kroki wyglądają dokładnie tak samo jak przy robieniu kotletów schabowych. Obtoczenie w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z 1 łyżeczką vegety. Smażymy na złoty kolor i gotowe.
0 Responses
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)