Skoro zbliża się Wielkanoc więc czas oczywiście na jajka. Przedstawię Wam te, które po raz pierwszy zrobiłam w tamtym roku.
Składniki:
4 jajka
2 - 3 cienkie plasterki wędzonego łososia
szczypiorek
2 łyżki majonezu
szczypiorek
sól,pieprz
Przygotowanie:
Jajka jak to jajka trzeba najpierw ugotować na twardo. Każde przekroić na pół i wydrążyć żółtka do miseczki. Dodać majonez i dokładnie wymieszać na pastę, najlepiej zrobić to blenderem. Następnie istnieją 2 sposoby postępowania. Pierwszy to taki, żeby pastę zblenderować razem z łososiem i szczypiorkiem. Drugi polega na rozdrobnieniu na malutkie kawałeczki łososia i posiekaniu szczypiorku a następnie wymieszanie z wcześniej zrobioną pastą jajeczną. Ja preferuję drugi sposób, lubię jak smak łososia jej wyczuwalny. Doprawiamy solą i pieprzem. Tak zrobioną pastę wkładamy z powrotem na miejsca żółtek.Podajemy przyozdobione rzodkiewką i szczypiorkiem. Smacznego.