Gdzie ja do tej pory byłam, że nigdy nie robiłam kotletów jajecznych? Nie wiem, ale dobrze że już wiem jak smakują i jak szybko się je robi. Na pewno od teraz będą pojawiały się w moim menu częściej. Tutaj przepis na około 6 średnich kotletów.
Składniki:5 dużych jaj ugotowanych na twardo
1 surowe jajko
ok. 100 g startego sera
pęczek szczypiorku
spora szczypta soli i pieprzu
bułka tarta do panierowania
Przygotowanie:
Jajka siekamy nożem, widelcem albo kratką do jarzyn. Drobniutko kroimy szczypiorek. Jajka na twardo, całe surowe, szczypiorek i resztę składników mieszamy dobrze razem. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej (do bułki można dodać trochę vegety) i smażymy na niewielkim ogniu z obu stron na złoto. Podajemy z dowolnymi dodatkami:)
Szybkie prawda?:)