Całe moje życie jadłam fasolkę szparagową na jeden sposób. Czyli z podsmażoną bułką tartą (klik). Nadszedł jednak dzień kiedy pomyślałam, że może warto jest spróbować czegoś innego. Głównie też ze względu na kaloryczność. I gdzieś w internecie wpadł mi w oko poniższy sposób czyli fasolka szparagowa z sosem vinegret. Tu nastała niespodzianka i mogę śmiało powiedzieć, że mi smakowało.
Jeżeli chodzi o przygotowanie fasolki, lub fasolki z bułką tartą to zajrzyjcie do przepisu podstawowego tutaj.
Składniki na sos:
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżeczki oliwy z oliwek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Czosnek obieramy i przeciskamy na prasce. Mieszamy z resztą składników. Doprawiamy do smaku i gotowe.
Taki sos będzie idealny również do sałatek. Nie jest skomplikowany za to szybki w wykonaniu. Polecam.