skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Strona główna
  • Kontakt
  • Menu

Gotowanie wg Marty

Blog o dość popularnej tematyce czyli o jedzeniu. Zapraszam

Wegetariański pasztet z fasoli

08:26 | Publish by Marta

Dzisiaj coś innego. Prawdziwy wegetariański, sycący, przepyszny pasztet. Daję słowo, że osoby, które go próbowały nie domyślały się z czego jest. Natomiast wszyscy zgodnie twierdzili, że jest naprawdę pycha.
Składniki:
400 g suchej czerwonej fasoli
1 batat
150 g suszonych pomidorów w oliwie ( 1 słoik)
1 cebula
3 łyżki oleju kokosowego
3 ząbki czosnku
1 łyżka zmielonego lnu złocistego
1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka oregano lub tymianku
sól i świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Fasolę namocz na minimum 8-12 godzin. Odlej wodę, w której się moczyła. Dolej świeżej, wraz z 1/2 łyżeczki soli i gotuj do miękkości ok. 45 minut.
Batata obierz i ugotuj oddzielnie na parze. Cebulę pokrój jakkolwiek i podsmaż na oleju kokosowym. Ugotowaną fasolę odcedź i ostudź. Włącz piekarnik na 180 stopni. Zmiel w maszynce do mięsa na najmniejszych oczkach razem z cebulą, batatem, czosnkiem i pomidorami suszonymi. Wlej oliwę z pomidorów i dopraw ziołami. Wszystkie składniki wymieszaj na gładką masę. Wyłóż do keksówki wysmarowanej masłem (26 x 12 cm) i lekko uklep. Włóż blaszkę z masą do piekarnika. Piecz przez 40 minut, następnie studź w blaszce. Podawaj na zimno. Pasztet ma konsystencję idealną do smarowania.


Etykiety: Dania bezmięsne, fit, Na kolację, wege 0 komentarze
0 Responses

« Nowszy post Starszy post »
Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom)

Popularne

  • Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, pieczarkami i papryką
  • Tarta z borówkami (mrożonymi)
  • Szaszłyki z grilla (nawet elektrycznego)
  • Zapiekana ryba w sosie śmietanowym z pieczarkami
  • Menu przystawek
  • Pomidory z mozzarellą
  • Menu Kolacji
  • Ryż z kurczakiem i warzywami w mleku kokosowym

Flyb

FlyB - Kulinaria

Mikser kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Przepisy na?

Przepisy Na - katalog Kulinarny

odszukaj.com

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Nie kradnij

AkcAja: Nie kradnij zdjęć!

Rondel

rondel

a dupa rośnie

Baza przepisów kulinarnych

Lubisz to?

Filmowe ciasteczko / Gotowanie wg. Marty

Szukaj na tym blogu

Etykiety

Dania główne Dania bezmięsne Na kolację Przystawki szybkie danie Desery Dania mięsne Obiad warzywa Zupy sosy Sałatki makaron wege zapiekanki fit Boże Narodzenie Menu Ryby sery Na śniadanie bez pieczenia drób coś słodkiego na zimę Ciastka Grzyby jajka kurczak mrożonki papryka ser feta ziemniaki śledzie Wielkanoc brokuły jabłka marchewkowe ryż szpinak zupa krem Inne bezglutenowe fasolka szparagowa mielone orientalny smak pieczarki rukola Halloween Offtopic Pstrąg danie chińskie golonka gotowana golonka pieczona golonka w piwie kapusta zasmażana kiełki liście buraków ogórki pasta kanapkowa przetwory rogaliki torty łosoś

O mnie

Marta
Wyświetl mój pełny profil

Kontakt

e-mail: marta.oln1@gmail.com

Subskrybuj mnie

Posty
Atom
Posty
Komentarze
Atom
Komentarze

Wyświetlenia

Archiwum

  • ►  2019 (1)
    • ►  listopada (1)
  • ►  2018 (7)
    • ►  lutego (1)
    • ►  stycznia (6)
  • ▼  2017 (14)
    • ►  listopada (2)
    • ►  września (2)
    • ►  sierpnia (1)
    • ►  lipca (1)
    • ▼  maja (4)
      • Wegetariański pasztet z fasoli
      • Naleśniki z serem
      • Naleśniki - przepis podstawowy
      • Lekka i szybka sałatka z liśćmi buraka
    • ►  marca (1)
    • ►  lutego (3)
  • ►  2016 (16)
    • ►  grudnia (3)
    • ►  listopada (4)
    • ►  października (4)
    • ►  lipca (2)
    • ►  kwietnia (2)
    • ►  stycznia (1)
  • ►  2015 (41)
    • ►  listopada (1)
    • ►  października (1)
    • ►  sierpnia (8)
    • ►  lipca (1)
    • ►  czerwca (1)
    • ►  maja (4)
    • ►  kwietnia (13)
    • ►  marca (5)
    • ►  lutego (6)
    • ►  stycznia (1)
  • ►  2014 (23)
    • ►  grudnia (5)
    • ►  listopada (5)
    • ►  października (3)
    • ►  czerwca (3)
    • ►  kwietnia (2)
    • ►  marca (3)
    • ►  lutego (2)
  • ►  2013 (13)
    • ►  października (1)
    • ►  kwietnia (3)
    • ►  marca (5)
    • ►  stycznia (4)
  • ►  2012 (26)
    • ►  października (2)
    • ►  września (4)
    • ►  sierpnia (4)
    • ►  lipca (4)
    • ►  czerwca (12)
Copyright (c) 2013 Gotowanie wg Marty.