Może nie wygląda jak z konkursu kulinarnego ale jest takie, że .....MNIAM:)
Składniki:
1 opakowanie makaronu ( cienkich nitek)
1 podwójna pierś z kurczaka
2 papryki (najlepiej żółta i zielona żeby było kolorowo)
2-3 pomidory
1 por
oliwa
sól, pieprz, wegeta
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu al dente.. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oliwie z przyprawami. Przygotowujemy spory garnek, w którym będziemy później jeszcze podgrzewać chwilę i mieszać wszystkie składniki. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę, podobnie jak pomidory. Pora myjemy i kroimy w półplasterki. Na patelni z odrobiną oliwy podsmażamy najpierw paprykę, następnie pomidory i pora, lekko solimy. Wszystkie składniki łączymy razem w garnki, podgrzewamy, doprawiamy do smaku. Jeżeli danie jest zbyt suche dolewamy jeszcze odrobinę oliwy i od razu podajemy. Odgrzewane na drugi dzień też jest pyszne. Ilość przynajmniej na 4 osoby albo więcej.